Forstå dine symptomer (pjece)
  • Forstå dine symptomer (pjece)

Forstå dine symptomer (pjece)

2,50 kr.
Inkl. moms

Forstå dine symptomer – om sammenhæng mellem fysiske symptomer og psykiske belastninger.

Forstå dine symptomer er henvendt til almindelige mennesker med uforklarlige symptomer.

Antal

Hver 5. konsultation hos den praktiserende læge skyldes psykosomatisk sygdom. 

Som praktiserende læge er du sikkert ofte ude for, at en patient klager over diffuse kropslige symptomer eller viser tegn på overdreven sygdomsbekymring. Du undersøger patienten og kan snart udelukke, at der er tale om somatisk sygdom. Derefter vil diagnosen psykosomatisk (funktionel) lidelse sikkert falde dig ind. Men der er stadig lang vej, før patienten kan godtage en psykologisk forklaring på sin tilstand. 

Publikationen skal medvirke til at lette lægens arbejde med at anskueliggøre over for patienten, at de fysiske symptomer kan have psykologisk årsag. Dette gøres ved at fremme kendskab og respektfuld holdning til funktionelle lidelser. Et andet vigtigt mål er at afgrænse funktionelle lidelser og tydeliggøre, hvordan en sådan diagnose kan stilles, idet det jo ikke er alle diffuse fysiske symptomer, der har en psykologisk forklaring. 

Forstå dine symptomer er henvendt til almindelige mennesker med uforklarlige symptomer. Publikationen er skrevet af Kaj Sparle Christensen, praktiserende læge, seniorforsker, ph.d. ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Århus.

Udgivet i samarbejde med DSAM og Dansk Psykolog Forening og med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

1. udgave, 1. oplag 2006

1623
Ny vare