Senest opdateret 29. juni 2018

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Komiteen for Sundhedsoplysning (herefter Komiteen) behandler dine personlige oplysninger, når du bruger kfsbutikken.

Dataansvarlig

Komiteen er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Du kan finde os på adressen Classensgade 71.5., 2100 København. Komiteen kan kontaktes på tlf. 35 26 54 00 eller pr. mail: Komiteen@sundkom.dk

Cookies

Denne hjemmeside anvender ”cookies”. En cookie er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med formålet om at genkende den, huske indstillinger og udføre statistik. Vi samler og aggregerer statistikker om brug af Komiteenbutik.dk for at hjælpe med at fejlfinde problemer med Komiteenbutik.dk. Disse oplysninger omfatter IP-adresse, enhedens geografiske placering, browsertype, browsersprog, dato og tidspunkt for din anmodning, tidspunkterne for dine besøg, sidevisninger og sideelementer (eksempelvis link), som du klikker på. Vi bruger cookies på vores hjemmeside som en hjælp til at indsamle og analysere sådanne oplysninger. Vi bruger disse oplysninger til at levere bedre og mere relevant indhold på vores hjemmeside, til at identificere og løse problemer samt til at forbedre din overordnede oplevelse på vores hjemmeside.

Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger bliver indhentet ved hjælp af disse teknologier, kan du læse om, hvordan du sletter cookies her: vejledning. Vores cookie hedder: _utma,__utmb,__utmc,__utmt,__utmz, PrestaShop-#id.

Du kan risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til, hvis du sletter eller blokerer for cookies. Hvis du dermed ikke ønsker at acceptere brugen af cookies, bør du forlade siden. 

Brugere, der åbner kurv uden afslutte køb, sætter en cookie. Denne slettes ugentligt.

Formål

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • At administrere din konto,
  • At kunne sende dig vigtige informationer om dine Komiteen-produkter, apps eller din konto,
  • At sende dig nyhedsbreve,
  • At tilbyde dig kunde- og produktsupport og overvåge kvaliteten og typer af kunde- og produktsupport, som vi leverer til vores kunder, og
  • At levere det købte produkt, samt at sende ordrebekræftelse og eventuelle meddelelser i forbindelse med ordren.

Komiteen retsgrundlag for behandling af dine personoplysninger

Komiteen behandler navnlig dine personoplysninger med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b. Komiteen behandling af dine oplysninger sker således navnlig som led i opfyldelsen af en kontrakt, som du er part i, eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelse af en kontrakt.

De personoplysninger, som Komiteen indsamler på baggrund af hjemmesidernes cookies, og de personoplysninger, som du afgiver i forbindelse med tilmelding til et af Komiteens nyhedsbreve, behandler vi på baggrund af dit samtykke og med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kategorier af personoplysninger, som Komiteen behandler

Komiteen behandler navnlig almindelige, ikke-følsomme personoplysninger om dig, herunder

  • Dit navn og adresse,
  • Telefonnummer og e-mailadresse,
  • IP-adresse, og
  • Betalingsoplysninger, herunder leveringsadresse og faktureringsadresse.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Vi har desuden fastlagt en procedure for adgangsrettigheder til de medarbejdere, der behandler fortrolige personoplysninger. Disse foranstaltninger er med til at sikre, at dine rettigheder som registreret overholdes.

Videregivelse af personoplysninger

Vi videregiver dine personoplysninger til Komiteens samarbejdspartnere, herunder trykkerier og fragtfirmaer, med henblik på at levere dine køb til dig. Derudover overlader Komiteen dine personoplysninger til vores databehandlere.

KfS benytter en tredjepartsudbyder, Epay, til at behandle betalinger til kunder, som foretager køb via deres KfS-konto i kfsbutik.dk. Vi anbefaler, at du omhyggeligt læser EPay’s politik om sikkerhed på her

Opdatering af dine personoplysninger

Da vores service, herunder fremsendelse af nyhedsbreve, er afhængig af, at dine oplysninger er rigtige og opdaterede, beder vi dig om at underrette os, hvis der er relevante ændringer i dine personoplysninger. 

Opbevaring af personlige oplysninger

Vi opbevarer dine personlige oplysninger, så længe din kfsbutik.dk-konto anses for at være aktiv og efterfølgende i 5 år i henhold til regnskab. Det drejers sig om navn, emailadresse og telefonnummer. Se nedenfor for en beskrivelse af din ret til sletning. 

Personoplysninger, der er indsamlet via cookies slettes i overensstemmelse med de slettefrister, der er angivet i cookie-listen.

Hvor opbevares dine personoplysninger?

Dine personoplysninger opbevares dels på en servere i Danmark og dels i USA hos vores databehandlere, Googleanalytics og MailChimp. 

Vi kan oplyse, at Googleanalytics og MailChimp er tilsluttet EU-U.S. Privacy Shield. Dette betyder, at Googleanalytics og MailChimp har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau i henhold til EU-Kommissionens beslutning af den 12. juli 2016. Du kan finde information om EU-U.S. Privacy Shield på Kommissionens hjemmeside. Vi gør opmærksom på, at informationen alene findes på engelsk

Ret til at tilbagekalde samtykke

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at klikke på linket, som er nederst i de enkelte nyhedsbreve eller ved at slette eller blokere for cookies. Se evt. vejledning.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt

Den registreredes rettigheder

Du har som registreret følgende rettigheder jf. forordningen:

  • Ret til løbende at få indsigt i, hvordan dine oplysninger behandles.
  • Ret til at få berigtiget urigtige data og begrænset behandlingen.
  • Ret til at få slettet data.
  • Ret til at gøre indsigelse over at ens oplysninger behandles og videregives til fx. markedsføringsformål.
  • Ret til at kunne få udleveret sine data, så de kan overflyttes til anden udbyder (dataportabilitet).
  • Ret til at tilbagekalde samtykke.
  • Ret til at klage til Datatilsynet.

Du har ret til indsigt i dine personoplysninger

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, hvor oplysningerne er indsamlet fra, og hvad vi bruger dem til. Du har også ret til at få oplyst, hvor længe dine personoplysninger vil blive opbevaret, og hvem modtagerne af dine personoplysninger er

Du har ret til at få berigtiget, begrænset eller slettet personoplysninger

Hvis du mener, at de personoplysninger, vi behandler om dig, er urigtige, har du ret til at anmode om at få dem berigtiget. Du skal kontakte os og oplyse os om de urigtige oplysninger, og hvordan vi skal berigtige oplysningerne. Du har ligeledes ret til at få oplysningerne slettet, hvis de ikke længere er nødvendige for opfyldelse af formålet for behandlingen.

Du har ret til at gøre indsigelse

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger. Du har også ret til at gøre indsigelse mod, at vi overfører dine personoplysninger med henblik på at kontakte dig igen vedr. bestilling af nye materialer. Du kan udøve dine rettigheder ved at kontakte os. Hvis din indsigelse er berettiget, ophører vi med at behandle dine personoplysninger.

Ret til at indgive en klage

Hvis du ønsker at indgive en klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K, tlf. 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk.

Kontakt

Kontakt vores kontaktperson Rasmus Helbo på kfs@sundkom.dk, hvis du har spørgsmål eller indsigelser.

Personlige oplysninger, der behandles, når du opretter en KfS-konto på webshoppen

Når du opretter en KfS-konto, beder vi dig angive din e-mailadresse og dit navn. Du kan vælge alene at oplyse dit fornavn eller et kaldenavn i stedet for dit fulde navn, hvis du ønsker det.

Formål og juridisk grundlag

KfS behandler din e-mailadresse og adgangskode, da du bruger din e-mailadresse ogdin adgangskode til at logge på din konto. Det juridiske grundlag for at behandle disse oplysninger er at beskytte din kontos sikkerhed.

KfS behandler også din e-mailadresse for at kunne sende dig vigtige informationer om dine KfS-produkter, apps eller din konto. Det juridiske grundlag for at behandle din e-mailadresse og dit navn er KfS’s ønske om at give dig vigtige oplysninger om sikkerhed eller anden information om dine KfS-produkter, apps eller din konto eller væsentlige ændringer af denne privatlivspolitik til beskyttelse af personlige oplysninger samt slutteligt at give dig mulighed for at komme i forbindelse med andre KfS-brugere.

Hvis du giver dit samtykke, vil KfS behandle din e-mailadresse med det formål at sende dig meddelelser. Det juridiske grundlag for at behandle din e-mailadresse til dette formål er dit samtykke. Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at fravælge at modtage disse meddelelser. 

KfS behandler også din e-mailadresse for at knytte den til din KFS-konto, når du interagerer med vores kundesupportmedarbejdere. Det juridiske grundlag for denne behandling er vores ønske om at yde kundesupport af høj kvalitet.

Personlige oplysninger, der behandles, når du kommunikerer med KfS

Når du kommunikerer med vores kundesupportmedarbejdere via e-mail, telefon, online eller personligt, indsamler vi personlige oplysninger såsom dit navn, din postadresse, dit telefonnummer, din e-mailadresse og din foretrukne kontaktmetode. Vi kan også oprette hændelseslogge, der er nyttige til at diagnosticere problemer med produktets eller appens ydeevne, og indsamle oplysninger om support- eller serviceproblemet. For at forbedre kundeservicen, som underlagt gældende lovgivning, kan vi også registrere og gennemgå samtaler med kundesupportmedarbejdere og analysere eventuelle tilbagemeldinger til os gennem frivillige kundeundersøgelser. Med dit samtykke kan vores kundesupportmedarbejdere logge på din KfS-konto, hvis det er relevant, for at hjælpe med at fejlfinde og løse problemet.

Formål og juridisk grundlag

Vi bruger denne information til at tilbyde dig kunde- og produktsupport og overvåge kvaliteten og typer af kunde- og produktsupport, som vi leverer til vores kunder. Det juridiske grundlag for behandling af disse oplysninger til dette formål er KFS’s interesse i at yde produktsupport af høj kvalitet. Det juridiske grundlag for at logge på din KfS-konto, hvis det er relevant, for at hjælpe med at fejlfinde og løse problemet, er dit samtykke, som du kan trække tilbage. 

Personlige oplysninger, der behandles, når du foretager et køb via din KfS-konto i KfSButik

Du kan vælge at foretage køb via din KfS-konto i kfsbutik.dk. Hvis du vælger at gøre dette, vil du blive bedt om at oplyse navn, faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse, bopæl og betalingsmetode.

Formål og juridisk grundlag

KfS behandler dit navn og din leveringsadresse for at levere det købte produkt. Det juridiske grundlag for at behandle dit navn og din leveringsadresse til disse formål er opfyldelsen af en kontrakt.

KfS behandler din e-mailadresse for at sende ordrebekræftelse og eventuelle meddelelser i forbindelse med ordren. Det juridiske grundlag for behandling af din e-mailadresse til dette formål er opfyldelse af en kontrakt.

KfS behandler din IP-adresse, dit land og din bopæl med henblik på at sikre overholdelse af gældende love og bestemmelser. Det juridiske grundlag for behandling af din IP-adresse, dit land og din bopæl for at overholde gældende love og bestemmelser.

KfS benytter en tredjepartsudbyder, Epay, til at behandle betalinger til kunder, som foretager køb via deres KfS-konto i kfsbutik.dk. Vi anbefaler, at du omhyggeligt læser EPay’s politik om sikkerhed på her

Cookies

Vi samler og  aggregerer statistikker om brug af kfsbutik.dk for at hjælpe med at fejlfinde problemer med kfsbutik.dk. Disse oplysninger omfatter IP-adresse, enhedens geografiske placering, browsertype, browsersprog, dato og tidspunkt for din anmodning, tidspunkterne for dine besøg, sidevisninger og sideelementer (eksempelvis link), som du klikker på. Vi bruger cookies på vores websted som en hjælp til at indsamle og analysere sådanne oplysninger. Vi bruger disse oplysninger til at levere bedre og mere relevant indhold på vores websted, til at identificere og løse problemer samt til at forbedre din overordnede oplevelse på vores websted. Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger bliver indhentet ved hjælp af disse teknologier, kan du læse om, hvordan du sletter cookies her. Nogle cookies er nødvendige for, at et websted fungerer, og dem kan du ikke fravælge. Hvis du dermed ikke ønsker at acceptere brugen af disse cookies, bør du forlade sitet.

Opbevaring af personlige oplysninger

Vi opbevarer dine personlige oplysninger, så længe din kfsbutik.dk konto anses for at være aktiv og efterfølgende i 5 år i henhold til regnskab. Se nedenfor for en beskrivelse af din ret til sletning. 

Dataansvarlig og databeskyttelsesansvarlig

KfS’s befinder sig inden for EU på adressen Classensgade 71.5., 2100 København. KfS’ EU-databeskyttelsesansvarlige befinder sig på samme adresse og kan også kontaktes via e-mail på kfs@sundkom.dk.

Den registreredes rettigheder

Du har som registreret følgende rettigheder jf. forordningen:

  •          Ret til løbende at få indsigt i, hvordan ens oplysninger behandles.
  •          Ret til at få berigtiget urigtige data og begrænset behandlingen.
  •          Ret til at få slettet data.
  •          Ret til at gøre indsigelse over at ens oplysninger behandles og videregives til fx. markedsføringsformål.
  •          Ret til at kunne få udleveret sine data, så de kan overflyttes til anden udbyder (dataportabilitet).
  •          Ret til at tilbagekalde samtykke.
  •          Ret til at klage til Datatilsynet.

 

Du har ret til indsigt i dine personoplysninger

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, hvor oplysningerne er indsamlet fra, og hvad vi bruger dem til. Du har også ret til at få oplyst, hvor længe dine personoplysninger vil blive opbevaret, og hvem modtagerne af dine personoplysninger er.

Du har ret til at få berigtiget, begrænset eller slettet personoplysninger

Hvis du mener, at de personoplysninger om dig, vi behandler, er urigtige, har du ret til at anmode om at få dem berigtiget. Du skal kontakte os og oplyse os om de urigtige oplysninger, og hvordan vi skal berigtige oplysningerne. Du har ligeledes ret til at få oplysningerne slettet, hvis de ikke længere er nødvendige for opfyldelse af formålet for behandlingen.

Du har ret til at gøre indsigelse

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger. Du har også ret til at gøre indsigelse mod, at vi overfører dine personoplysninger med henblik på at kontakte dig igen vedr. bestilling af nye materialer. Du kan udøve dine rettigheder ved at kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger øverst. Hvis din indsigelse er berettiget, ophører vi med at behandle dine personoplysninger.

Sikkerhedsmæssige foranstaltninger

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Vi har desuden fastlagt en procedure for adgangsrettigheder til de medarbejdere, der behandler fortrolige personoplysninger. Disse foranstaltninger er med til at sikre, at dine rettigheder som registreret overholdes.

Ret til at indgive en klage

Hvis du ønsker at indgive en klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte vores kontaktperson Rasmus Helbo på kfs@sundkom.dk.

Du har også altid mulighed for at kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K, tlf. 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk.

 

Kontakt

Kontakt vores kontaktperson Rasmus Helbo på kfs@sundkom.dk, hvis du har spørgsmål eller indsigelser.