Anes anfald

46,00 kr.
Inkl. moms

Tegneserie om funktionelle anfald. Egnet til højtlæsning og med information til de voksne bagest i bogen.

Ane er en helt almindelig pige, der pludselig bliver ramt krampelignende anfald. Det ser voldsomt ud, og føles helt forfærdeligt. Alle tror, at hun har fået epilepsi med kramper. Men da hun bliver undersøgt, finder man ingen tegn på epilepsi. Det viser sig, at Ane har funktionelle anfald – dvs. en kropslig reaktion på overbelastning.

1. udgave, 2021. 64 sider. Varenr. 2318.

Mængderabat

Antal Rabat Du sparer
45 31,00 kr. Op til 1.395,00 kr.
Antal

En tegneserie om Ane, der har funktionelle anfald.

Man ved ikke præcis, hvor mange der lider af funktionelle anfald, men nogle undersøgelser peger på, at der hvert år er 50-150 børn og unge, der får funktionelle anfald. Omkring hver 10. barn eller ung, som undersøges for epilepsi, viser sig at have funktionelle anfald.

Funktionelle anfald kan bl.a. vise sig som krampeanfald – uden at der er tale om epilepsi. Anfaldene er derimod en reaktion på, at hjernen og kroppen er overbelastet og er i en form for alarmberedskab, hvor man ikke fungerer normalt.

Anfaldene kan se forskellige ud fra person til person, og de kan vare fra få minutter til flere timer. Selvom anfaldene kan vare længe og se vold­somme ud, er det vigtigt at understrege, at hjernen ikke tager skade af funktionelle anfald.

Tegneserien er finansieret af TrygFonden og udarbejdet for Aarhus Universitet. Manuskript af overlæge Lene H.S. Toscano og illustrationer af tegner Erik Petri. Projektansvarlig: Mai Bjørnskov Mikkelsen.

2318

Andre har også købt