BARNETS SYN GRØNLAND: PLAKAT MED 9 SYNLIGE TEGN PÅ MULIGE SYNSPROBLEMER HOS 5-7-ÅRIGE BØRN

0,00 kr.
Inkl. moms

Plakaten indeholder de 9 typiske tegn på synsproblemer hos 5-7-årige børn, som voksne kan holde øje med i hverdagen. Plakaten er målrettet børnehaver, skoler, sundhedsvæsen og optikere.

Antal

Plakaten er en del af en informationsindsats, som er blevet igangsat på baggrund af ny forskning, der viser, at to ud af de 5-7-årige børn, der har brug for briller eller behandling af synet, ikke bliver opdaget.

Plakater med de 9 synlige tegn på mulige synsproblemer, som de voksne kan holde øje med hos børnene, indgår i materialet, der sendes ud til landets skoler, børnehaver, sundhedsvæsen og optikere.

Ved at informere om de 9 tegn på dårligt syn, der kan observeres i den daglige leg og undervisning, får disse faggrupper ny viden og en skærpet opmærksomhed i forhold til bedre at kunne opdage de børn, der har udfordringer med synet.

Hvis man som lærer eller pædagog har en mistanke om et muligt synproblem hos et barn, opfordrer indsatsen til, at man taler med barnets forældre om det og opfordrer dem til at lade sundhedsplejersken eller den lokale læge se på barnet. 

Indsatsen er et samarbejde mellem Departement for Sundhed, Det Grønlandske Sundhedsvæsen og Synoptik-Fonden.

2322